Τρύφωνας
Δ. Ζήσης

Μίνι Βιογραφικό

Αν και γεννήθηκε στην Κοζάνη, ο Τρύφωνας Ζήσης έζησε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στην Καστοριά, τόπο καταγωγής των γονιών του. Από μικρή ηλικία η ομορφια της βυζαντινής Καστοριάς τον ώθησε στις τέχνες, τη ζωγραφική, ενώ έκανε και παραστάσεις με αυτοσχέδιο θέατρο σκιών και φιγούρες καραγκιόζη που ζωγράφιζε ο ίδιος.

Λάτρης του ραδιοφώνου και των media, ασχολήθηκε στα φοιτητικά του χρόνια ως DJ σε club και ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα της ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και ήχου, ψηφιακού μάρκετινγκ και διαφήμισης, ένας τομέας που τότε, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν στα πρώτα του βήματα. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης, κάτι που τον κέρδισε αμέσως αφού με την είσοδο τους στην αγορά εργασίας ξεκίνησε να εργάζεται στην ιδιωτική τηλεόραση της περιφέρειας.

Από το 1997 εργάσθηκε στον νεοϊδρυθέντα τότε τηλεοπτικό σταθμό της Καστοριάς ,τον FLASH TV, ενώ μετέπειτα στο ΔΙΚΤΥΟ και σε διαφημιστικές εταιρίες. Το 2008 ανέλαβε την ανανέωση του τηλεοπτικού σταθμού FLASH με δημιουργία νέων στούντιο, graphics, σκηνικών & εκπομπών, ενώ το 2009 συμμετείχε στην κατασκευή και λειτουργία του νέου στούντιο του καναλιού στην Κοζάνη. Από το 2010 εώς το 2014 εργάσθηκε στο τηλεοπτικό σταθμό WEST , ως σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής, όπου ανέλαβε την ψηφιακή μετάβαση και ανανέωση του καναλιού σε επίπεδο τεχνικό, εκπομπών, στούντιο, σκηνικών, φωτισμού, ήχου και δημιουργία νέας σειράς εκπομπών και ντοκιμαντέρ.

Άπειρες εκπομπές, αφιερώματα παράδοσης και πολιτισμού, ιστορικα και τουριστικά ντοκιμαντέρ καθώς και αναρίθμητες διαφημιστικές παραγωγές έχουν την υπογραφή του.

Η σελίδα του Τρύφωνα Δ. Ζήση στο

Στιγμές από γυρίσματα!

Όνειρα που έγιναν πράξη...

Τηλεοπτικές Eκπομπές

με την σκηνοθετική υπογραφή του Τρύφωνα Δ. Ζήση!

Η δημιουργία της REC Productions

Τα τελευταία χρόνια μετά από μια διαδρομή 20 χρόνων στην ιδιωτική τηλεόραση, ο Τρύφωνας Ζήσης ξεκίνησε τη δική του εταιρία παραγωγών με έδρα την Κοζάνη, τη REC Productions. Η εταιρία αυτή, με υπερσύγχρονο κινηματογραφικό εξοπλισμό και ιδιόκτητο studio, ασχολείται με κινηματογραφικες & τηλεοπτικές παραγωγές, τη δημιουργία μουσικών βίντεο κλιπ και διαφημίσεων.

Μάλιστα, υπάρχει ιδιαίτερη ενασχόληση στο χώρο της ποντιακής μουσικής παράδοσης και του πολιτισμού με παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινίας μικρού μήκους στην Αμερική, σειρές εκπομπών όπως η “Ρωμανία”  και συνεργασία σε οπτικοακουστικές παραγωγές με ονόματα όπως ο Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο Κώστας Αγέρης, ο Θεόφιλος Πουταχίδης, ο Κώστας Πουτακίδης κλπ. Μια από τις τελευταίες του παραγωγές είναι το βίντεο κλιπ “Ντως Καμπάνα”.

REC Productions

BACKSTAGE

Διακρίσεις

2020

Παραπομπές

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί

το επαγγελματικό σας project